luoelokuvatyyppi.jpgElokuvatyyppeihin määritellään niiden oletuslippu sekä mitä muita lippuja kyseisen tyypin näytökseen voidaan ostaa. Kun elokuvatyypit (esim. normaalielokuva, 3D-elokuva, lastenelokuva, tai elokuva 8€, elokuva 9€, elokuva 10€) on luotu, voidaan Jalustassa määrittää tyyppi jokaiselle elokuvalle sekä eri näytöksille ja näin kassasta voidaan valita elokuvalle oikean hintaisia lippuja.

1. Mene Hallinta-sivulle ja valitse Elokuvatyypit, liput ja tuotteet -otsikon alta 'Elokuvatyypit'.
  2. Klikkaa 'Luo elokuvatyyppi'.
  3. Anna elokuvatyypille nimi.
  4. Anna elokuvatyypille halutessasi kuvaus.
  5. Valitse pudotusvalikosta, mitä lippua käytetään oletuslippuna.
    Tämä lippu ilmestyy kuitille, kun elokuva valitaan kassasta.
  6. Jos käytössäsi on Etika-järjestelmä, anna elokuvatyypin numero.
  7. Klikkaa 'Tallenna'.

8. Jos kyseessä on elokuvatyyppi, jonka näytökseen voidaan ostaa erihintaisia lippuja, valitse elokuvatyyppi uudestaan listasta.
  9. Klikkaa 'Liitä lippu'.
  10. Valitse liitettävä lippu listasta klikkaamalla lipun nimeä.
  11. Jos haluat liittää useamman lipun, toista kohdat 9.-10.
  12. Jos haluat poistaa liitetyn lipun, klikkaa lipun nimeä.
  13. Valitse 'Tallenna'.

HUOM! Jos elokuvatyyppiin on liitetty useita lippuja, jotka on valittu verkkokaupassa näkyväksi, ne näkyvät kassan lisäksi asiakkaan varatessa tai ostaessa lippua verkossa. Lipun varaus-/myynti-ikkunassa esitetään näytökselle valittu oletuslippu, mutta muut elokuvatyyppiin liitetyt, verkkokaupassa myytävät liput ovat valittavissa lipun hinnan vieressä olevan 'Vaihda'-linkin kautta.

Elokuvatyypin muokkaus tapahtuu klikkaamalla elokuvatyypin nimeä Elokuvatyypit-sivulla. Muokkauksen jälkeen klikkaa 'Tallenna'.

Jos haluat poistaa elokuvatyypin, klikkaa 'Poista'.