Yleistä komponenteista ja siirtymistä:

• Komponentit ovat yleisiä valmispalikoita tai räätälöityjä ratkaisuja, joiden avulla voidaan näyttää esimerkiksi kellonaika tai vaikkapa uutislista RSS-muodossa
  • Siirtymät tarkoittavat erilaisia animaatioita slideissa. Esimerkiksi kun slide vaihtuu häivytetään ruutu ensin mustaan ja sen jälkeen häivytetään musta seuraavan sliden tieltä.
  • InfoScreenin käyttäjä voi luoda itse tiettyjä komponentteja (kuten kellon) tai siirtymiä (kuten fade in ja fade out)
  • Katso tästä ohjeet eri valmiskomponenttien määrittämistä varten
  • Katso tästä ohjeet eri valmissiirtymien määrittämistä varten

Komponenttien ja siirtymien lisäys slidelle:

Komponentin lisääminen slidelle:
  1. Siirry ensin halutun sliden hallintaan (katso ohjeet tästä)
  2. Valitse välilehti Komponentit (Components) ja paina Add component-painiketta
  3. Valitse pudotusvalikosta haluamasi komponentti
  4. Nyt komponentti on lisätty slideen

Siirtymien lisääminen slidelle:
  1. Siirry ensin halutun sliden hallintaan (katso ohjeet tästä)
  2. Valitse välilehti Siirtymät (Transitions) ja paina Add transitions-painiketta
  3. Valitse pudotusvalikosta haluamasi kuva
  4. Nyt siirtymä on lisätty slideen

Komponenttien ja siirtymien määritykset:

Komponentin määritykset:
Sliden hallinnassa voidaan muokata videon tai kuvan määritteitä klikkaamalla se auki listalta, joka löytyy Komponentit-välilehden alta. Alas avautuu lista kyseisen videon tai kuvan määritteistä.
  • Komponentin nimi palvelussa voidaan määrittää kohtaan Name
  • Komponentin tyyppi voidaan vaihtaa kohdasta Type
  • Driver- ja Driver params-kohtaan voidaan asettaa tarvittavia määritteitä, joiden perustella komponentti osaa esimerkiksi hakea tietoa jostain lähteestä
  • Komponentin leveyden voi määrittää kohtiin W (leveys) ja H (korkeus) pikseleinä
  • Komponentin sijainnin voi määrittää kohtiin X (vaakasuunta) ja Y (pystysuunta) pikseleinä
  • Kohtaan Z (syvyys) voidaan määrittää komponentin syvyysjärjestyksen, jos slidessa on esimerkiksi useampi kuva, teksti tai komponentti voidaan Z-arvolla määrittää mikä elementti on minkäkin päällä. Mitä isompi arvo sitä ylempänä kyseinen elementti on.
  • Opacity-kohtaan voidaan määrittää läpinäkyvyyden arvo välillä 0-1, jos esimerkiksi komponentille halutaan 50% läpinäkyvyys laitetaan kohtaan arvo 0.5.

Siirtymän määritykset:
Sliden hallinnassa voidaan muokata siirtymän määritteitä klikkaamalla se auki listalta, joka löytyy Siirtymät-välilehden alta. Alas avautuu lista kyseisen tekstin määritteistä.
  • Siirtymän nimi palvelussa voidaan määrittää kohtaan Name
  • Mode-kohtaan määritetään siirtymän tila
  • Type-kohtaan määritetään siirtymän tyyppi
  • Duration-kohtaan määritetään siirtymän keston sekunteina. Esimerkiksi 1.5 on puolitoista sekuntia.