1. Mene Google Maps Platform -sivustolle ja paina Get Started -nappia

2. Valitse Maps -tuote

3. Anna karttaprojektillesi kuvaava nimi, kuten "Kartta sivustolle" tai "Kartta / Johku-kauppa"

4. Kartan käyttö edellyttää laskutustilin eli luottokorttitietojen lisäämistä. Google tarjoaa 200 dollarin arvosta karttapalvelun käyttöä kuukaudessa, mikä riittää n. 30000 kartan näyttöön.
    Valitse Create Billing Account ja syötä tarvittavat tiedot avautuvaan lomakkeeseen. Lomakkeen lopussa oleva painike aktivoi tilin.

5. Kun olet luonut laskutustilin ja linkittänyt sen karttaprojektiin voit kytkeä Google Maps -rajapinnat käyttöösi.

6. API-avain on nyt luotu, mutta se pitää vielä lopuksi suojata jottei sitä ja ennen kaikkea siihen kytkettyä laskutustiliä voida väärinkäyttää. Jatka napauttamalla API Console-linkkiä.

7. Mene kohtaan Application Restrictions, valitse sieltä HTTP-referrers ja lisää rivit *.sivustonnimi.fi/* ja *sivustonnimi.fi/*. Tällä tavalla saat kartan toimimaan kaikissa www.sivustonnimi.fi, info.sivustonnimi.fi sekä sivustonnimi.fi -domaineissa ja alasivuissa - jossa sivustonnimi.fi on oman sivustosi tai kauppapaikkasi domain-nimi ilman www- tai muuta alkua.

8. Kopio API key -merkkijono talteen.