Jalustan valmislomakkeiden vastausosoitetoiminnallisuus vastaa ongelmaan, jossa kaikkien postipalvelimet eivät salli postien lähettämistä kuin tietyiltä palvelimilta, jolloin lomakkeen viestit eivät mene perille tai joutuvat roskapostiin. Ongelman on voinut jo aiemmin kiertää laittamalla Jalustan valmislomakkeelle vastausosoitteeksi no-reply@jalusta.com -osoitteen, mutta tämä on estänyt asiakkaitamme vastaamasta lomakkelta lähetettyyn viestiin suoraan asiakkaalle.

Vastausosoitetoiminnallisuus korjaa tämän; kun toiminnallisuus on kytketty lomakkeella käyttöön, lomakkeelta lähetettyyn viestiin vastatessa viesti lähtee automaattisesti viestin lähettäjän antamaan sähköpostiosoitteeseen no-replyn sijasta.

Vastausosoitetoiminnallisuuden ottaminen käyttöön:

1. Klikkaa lomake valituksi ja valitse Muokkaa
  2. Mene muokkausikkunassa Sähköposti-välilehdelle
  3. Valitse Lähettäjä-kohdassa "Käytä vastausosoitetoimintoa" -valikosta Kyllä
  4. Klikkaa Lähettäjä-kohdassa Lisäasetukset
  5. Valitse Ota nimi kentästä -kohtaan valmislomakkeen nimikenttä
  6. Valitse Ota sähköposti kentästä -kohtaan valmislomakkeen sähköpostikenttä
  7. Klikkaa Ok
  8. Klikkaa muokkausikkunassa Valmis
  9. Julkaise lomake jotta muutokset tulevat voimaan

Jos lomakkeella ei kysytä lähettäjän nimeä eikä sähköpostia, voit lisätä Lisäasetukset-ikkunassa vastausosoitteeksi esim. yleisen sähköpostiosoitteenne. Lomakkeelta lähetettyyn viestiin vastatessa viestit menevät silloin tuohon annettuun yleisosoitteeseen.

HUOM. Roskapostin valtavasta määrästä johtuen on toki mahdollista että spämmisuodattimet on asetettu siten, että nämäkään viestit eivät pääse perille. Vastausosoite-kenttää käyttämällä vältetään kuitenkin yleistyneet tekniset postin aitouden tarkistukset (kuten SPF), kuitenkin siten että viestiin on useimmilla sähköpostiohjelmilla mahdollista vastata suoraan.

Jos roskapostisuodatuksen kanssa on tämän jälkeen ongelmia, kannattaa no-reply@jalusta.com -osoite lisätä käytetystä tekniikasta riippuen joko roskapostisuodatuksessa sallittujen osoitteiden listalle tai omaan osoitekirjaan kontaktiksi.