Aloita uusi aihe
Suunniteltu

Raportit

 Levittäjiltä on jo aiemmin tullut kommenttia raporttien sekavuudesta, ja itse levittäjän BOBista tulevia raportteja selatessa ymmärrän yskän.

Suurin ongelma varmaan on se jos samasta leffasta on eri versioita (dubbaukset tai 2D/3D) tai jos näytöksiä on eri saleissa. Tuolloinhan erittely raporttiin tulee saleittain ja versioittain, ja saman viikon aikana samalle leffalle voi tulla viisikin eri raporttia yhdellä lähetyksellä.


Ratkaisuna ehdotan jonkinlaista koontia raportin yläreunaan, heti ensimmäiseksi. Erittelyhän ei sinänsä ketään haittaa jos lisätietoja tahtoo kaivaa, mutta ihan yksinkertainen "katsojia yhteensä" samalle leffanimikkeelle (tai vaikka vain versioittain), brutto ja netto yhdellä nopealla vilkaisulla voisi helpottaa levittäjän elämää. Joka levittäjällä kun on myös monen monta eri raporttipohjaa läpi kahlattavana, ei ole BOBin pohja niin tuttu että sen aian muistaisi mistä kohdasta ne tiedot helposti löytyy. Ja se salierittely tietty vaivaa päätä. Katsojat, brutto ja netto on kuitenkin ne tiedot mitä ne tarvitsevat ensisijaisesti.ETIKA on tähän olemassa oleva ratkaisu. Olisi siis toivottavaa, että levittäjät ja elokuvateatterit ottaisivat sen käyttöön.

Teatterit ottavat sen käyttöön jos tiedot saadaan siirtymään automaattisesti, eikä joka näytöstä tarvitse sinne erikseen syöttää. Se on aikaavievää touhua. Levittäjät ottavat sen käyttöön jos teatterit ottavat sen käyttöön. EIkö olisi ensisijaista korjata nykyistä systeemiä selvemmäksi, kuin odottaa kokonaan toisen järjestelmän käyttöönottoa joka tapahtuu jos tapahtuu?

 

BOBin puolelta tietojen siirtyminen ETIKAan on automaattinen. Tällä hetkellä puuttuu vain leffatiedot ETIKAsta ja tämä edellyttäisi levittäjien toimenpiteitä. ETIKAan pitäisi levittäjän toimesta laittaa minimissään elokuvan nimi ja alkuperäinen nimi. Sen jälkeen homma toimisi BOB-elokuvateatterien kannalta automaattisesti. Toki, jotta tilastoista saadaan hienoja, olisi positiivista jos levittäjät syöttäisivät vähän niitä muitakin tietoja, kuin pelkän nimen. :)


Olemme pohtineet BOBin raportoinnin uudistamista kokonaisuudessaan. Uusi raportointi BOBissa tekisi pitkälti samat asiat mitä ETIKA tekee jo. Tästä taasen voinee vetää johtopäätöksiä uudistuksen edellyttämästä resurssitarpeesta. Joten tässä kohtaa on kaikkien kannalta järkevää odottaa päätöksiä ETIKAsta. 


Jokainen teatteri voi myös vaikuttaa tässä kohtaa. ;)

Ihan totta? Koska tuo automatiikka on alkanut toimia? Future käsittääkseni laittoi kaikki leffansa sinne mutta ei varmaan sitten jatkanut sitä kun mikään teatteri ei jaksanut syötellä käsin niitä näytöstietoja sinne. Josko minä vaikka levittäjänä laitan oopperat ja Only Loversin sinne, niin sittenkö saan katottua BOB-teattereiden raportit sieltä, ja tulokset on saatavilla automaattisesti?

 

ETIKA:n ylläpito on keskeytetty.

Raportoinnin kehittäminen on BOB:n roadmapissa, joten kun toteuttaminen tulee käsille, otamme em. huomiot mukaan suunnitteluun.


-Sami

Käyttäjätunnus tai Rekisteröidy lähettääksesi kommentin